По думите му списъците, предоставени на МВнР, не са напълно коректни

"Информацията, която получихме от премиера по казуса с изгонването на руските дипломати, се разминава с реалните факти, уточнени вчера на Председателския съвет. НС беше въведено в заблуджение по отношение на последователността на действията, причинно-следствените връзки. Изводът е, че била поставена цел да бъдат изгонени определен брой служители на посолството, след което за една част от тях са търсени причини това да се случи. Списъците, предоставени на МВнР, не са напълно коректни". Това заяви за "Твоят ден" зам.-председателят на НС от БСП Кристиан Вигенин.

По думите му е било казано, че на заседанието на Съвета по сигурността е взето решение за експулсирането на дипломатите, а това не е било истина. "Има сериозни съмнения за нарушаване на процедурите, вземане на еднолични решения и даване на устни указания. По такъв сериозен въпрос това е недопустимо", обясни той.

Според него МВнР трябва да започне диалог с Русия, но без да се преосмисля цялото решение. "Самият факт, че 70 човека се гонят в рамките на три дни, създава редица проблеми. Далеч по-големи шансове за успех на преговорите ще има при смяна на кандидатурата за премиер на ПП", обясни Вигенин.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.