За престъплението беше задържан негов съсед, бивш военен

Разследването за смъртта на 41-годишния Иво Андреев, който беше убит след междусъседски, е на финалната си права. За да започне процесът, трябва да се изготви само съдебно-психичната и психиатрична експертиза, съобщиха за NOVA от държавното обвинение. Убийството стана в средата на ноември в района на Женския пазар в София. Задържаният е бивш военен, съсед на семейството.

Жената на застреляния до Женския пазар: Докато Иво умираше в ръцете ми, задържаният ми каза "Ти си следващата"

Провокирана от поредния случай на убийство след междусъседска война, съпругата му Надя Андреева се съгласи да говори ексклузивно пред Лора Крумова. Три месеца след като 41-годишния Иво Андреев беше убит заради спор дали да се сложи метална врата в общия двор, вдовицата му Надя не вярва, че все още е възможно междусъседски спорове да приключват с изстрел от упор. Дни след смъртта на психолога Иван Владимиров - Нав, тя отново преживява ужаса да загубиш любим човек.

Близките на убития на Женския пазар в София искат справедлива присъда

За пръв път от три месеца насам, след като съпругът ѝ е убит, Надя е изпълнена с гняв. „Знаех много добре етапите на скръбта. Мен ме беше заляла тъгата и много се чудех кога и как ще настъпи времето за този гняв и срещу кого ще бъде този гняв, защото не го изпитвах. Нямаше как да остана равнодушна. Моето равнодушие би било равносилно на престъпление”, каза в предаването „На фокус” Надя Андреева.

Сравнявайки двата случая, тя е категорична - въпреки многобройните жалби за скандалите по съседски и заплахите, нито една институция не е взела отношение. А агресията не е била нито от вчера, нито само словесна. Тя си спомни случай, в който съседът ѝ е налетял на бой след забележка от нейна страна,  въпреки че е била бременна.

Обвиненият за убийството до Женския пазар остава в ареста

В тялото на 41-годишния Иво лекарите откриват 7 куршума. Няколко от тях - в главата му. Убийството се случва пред очите на съпругата му. „Той се запъти с много бавна и плавна крачка към мен, изглеждаше много спокоен, с много хладен поглед. Погледна ме и каза, че аз съм следващата. И замахна с юмрук да ме удари”, спомня си Надя. Децата си - на една и 6 години, тя иска да научи да вярват в доброто. Не знае обаче как да им обясни защо татко им си е отишъл толкова рано. Съпругата на убития не разбира защо процесът все още не е започнал. По данни на прокуратурата нормативни промени, свързани с вещите лица, бавят изготвянето на съдебно-психичната и психиатрична експертиза. А без нея съдът няма как да прецени може ли 62-годишният бивш военен да носи наказателна отговорност или е невменяем.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.