Те идват от фермата "Зелени кози", за да погълнат обраслите храсти

В края на миналата седмица четири кози се отправиха към парк Ривърсайд в Ню Йорк, за да подпомогнат почистването му. Косматите посетители пристигнаха в Манхатън от фермата "Зелени кози", за да погълнат обраслите храсти - дори и опасните за хората видове като отровен бръшлян.

"Козите ще прекарат следващите няколко месеца тук, помагайки да се изчистят много нежелани инвазивни растения като отровен бръшлян, многоцветна роза, отровни плодове и други. Това са растения, които не са част от здравата горска екосистема и са попаднали тук по друг начин. Например чрез птичи изпражнения", обясни Мерит.

Козите са екологичен подход за премахване на плевелите, като използват естествения си глад за зеленолистни зеленчуци. Те са част от по-голям план за възстановяването на парка като по този начин отпада нуждата от използването на пестициди.

ТРЕВОГА: Избягали кози вдигнаха на крак полицията в Аризона (ВИДЕО)

'Те нямат никакви проблеми с яденето на отровен бръшлян. И не само това, те могат да неутрализират всички семена, които ядат, поради микобактериалната активност в стомаха им. Така че всичко, което ядат, няма да поникне отново след като бъде изхвърлено от организма им", заяви Джордан.

Четирите кози ще обитават парк Ривърсайд до края на лятото, като ще помогнат за прочистването на 8 декара от него. През това време жителите на Ню Йорк ще могат да им се порадват.

Козите се завръщат на това място за четвърта година. Администраторът на парка - Джон Херолд, заяви че те вършат фантастична работа, помагайки за разчистването на някои недостъпни склонове. Освен това паркът има и втори повод за празник - новооткритата площадка за компост, която самите кози откриха сдъвквайки панделката.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.