Преди по-малко от месец СГС постанови доживотен затвор за него и синът му

Протест пред Съдебната палата в София, след като съдът пусна под гаранция свекърът на убитата и намерена в куфар Евгения. Преди по-малко от месец Софийския градски съд постанови доживотен затвор за него и синът му. Но от днес той е свободен човек срещу 5000 лева. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

20 дни след като Софийския градски съд призна Орлин Владимиров за виновен, за това че е убил умишлено съпругата си Евгения по особено мъчителен начин - чрез удушаване. А баща му Пламен е оказвал съвети и помощ и е укрил тялото на Евгения, апелативните съдии прецениха - Пламен Владимиров да бъде пуснат под парична гаранция от 5000 лева.

"В потрес съм! Не може човек с доживотна присъда да бъде пуснат срещу 5000 лв.
5000 лв струва ли един човешки живот?", каза Капка Чорбанова, майка на Евгения. 

В памет на Евгения: Организират протест, след като съдът пусна под гаранция свекър ѝ

"По отношение на Пламен Владимиров е налице презумпцията за невиновност. Тоест, че той не е осъден с влязла в сила присъда и така трябва да бъде третиран", заяви Димитър Марковски, адвокат на Пламен Владимиров.

Съдът посочва, че Владимиров имал изрядно процесуално поведение. "Софийския апелативен съд е взел под внимание здравословното състояние на Пламен Владимиров, за което има обилни медицински документи", добави той. 

Според докладите по делото бившият служител на ДАНС е давал указания на сина си за това как да убие Евгения и как да прикрие случилото се. След убийството ѝ, баща и син я обявиха за издирване. Месец я търсиха, докато не се разбра, че тялото на младата жена е в куфар, захвърлен край хвостохранлището на Перник.

Решението на съда обаче е окончателно и Пламен Владимиров остава на свобода.