Ивайло Динев и Нидал Алгафари с коментар по темата

Управляващото мнозинство трябва да се опита да не си говори през медиите. Земетресение между тях няма, няма и да има. Това коментира в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS политическият PR Нидал Алгафари.

БОЙКОТ: ГЕРБ-СДС участва единствено в заседанията на НС за изменения в Конституцията

По думите му случаят с „Пирогов” е предизвикан от ситуацията със съветника към министерството на отбраната. „Заради това си изпати проф. Димитров. Не смятам, че той се е справял лошо в болницата. Не смятам, че „Пирогов” е в окаяно състояние, напротив, той го е стабилизирал.  Проф. Димитров е кадърен лекар”, уточни Алгафари. Според него ще се намери вариант за „Пирогов” между управляващите.

Денков след освобождаването на директора на „Пирогов”: Изненадан съм от агресивната реакция

По думите на политолога Ивайло Динев основната сплав между партиите са промените в Конституцията и геополитическата ситуация.

 „Правителството може да издържи доста дълго, тъй като друга формула за управление не съществува. Проблемът е, че начинът, по който то съществува е едно на думи, а друго на практика. Има три партии, които подкрепиха правителството, но няколко месеца те са хем в управление, хем в опозиция”, добави той.  Динев уточни, че продължава да има ниско доверие в партиите и институциите.

Целия разговор гледайте във видеото.