Съпругът ѝ беше категоричен, че ако се засече с тях, ще използва оръжие

„Бандитите не обират къщи, в който има СОТ. Те чакат хората да са вътре и тогава влизат, за да не се включи алармата. Един седи отвън и наблюдава къщата. Той гледа в коя стая има хора, а другият извършва обира. Така е станало и при нас. Действали са като хирурзи – много чисто, разказа в студиото на „Здравей, България” съпругът на Мария Гроздева - Валери Григоров.

По темата

Припомняме, че преди два дни нагли крадци влязоха в дома на двукратната ни олимпийска шампионка  по спортна стрелба. Те са задигнали 5000 лева, докато тя и семейството ѝ са били в къщата.

Семейството разказа, че всичко е започнало около 18 часа. Обирджийте обръщат камерите, както и тези и на съседната къща и влизат. Съпругът на Гроздева е на долния етаж и гледа телевизия, а дъщеря им е горе. Крадците влизат в стаята на сина им и се заключват. Семейството разбира какво се случва, едва след като Мария се прибира със сина им.

„Като го видиш в стаята какво трябва да направиш?”, попита Григоров.

„Много е неприятно. След това си лягаш и се притесняваш дали няма да те събудят. Все едно спиш на улицата. Не се чувстваш сигурен в дома си. Децата много се притесняват и са много уплашени”, сподели двукратната ни олимпийска шампионка.

Попитани какви права трябва да има човек, в чийто дом влиза крадец, те бяха категорични, че законът трябва да се промени и собствениците да имат повече права да защитават имуществото си.

„Ако се засечем, ще го застрелям”, категоричен беше съпругът на Гроздева.

"Не съм си представяла, не съм си и мислела досега, че мога да убия живо същество! Но когато това се случва в къщата ми, с децата ми, няма какво друго да се направи. Домът ни е застрашен, да стоим безучастно ли?", разтревожена е двукратната олимпийска шампионка.

"Много е неприятно, но ние имахме още един такъв инцидент - през 1999 година. Тогава ни обраха точно на Коледа, докато бяхме на вечеря при родителите ми. Взеха ми един пистолет, беше ми подарък от Бойко Борисов. Нищо не се намери. Вчера полицията дойде и направи оглед. Ако бяха откраднали лаптопи или телефони, повече имаше шанс да ги хванат, ама те са взели само пари и едва ли нещо ще се случи. Имаме човек, който е въоръжен, стои отвън и гледа всички камери, но крадците нищо не ги спира", добави Гроздева.

Целия разговор гледайте във видеото.