Спорят поддръжници и опоненти на кмета

„Това е една гнусна политическа атака, която идва в един изключително важен момент – когато имаме кандидат за президент, който може да разбие договорката между БСП и ГЕРБ за президетските избори, а и за последващо управление след това. Повече от ясно е, че сигналът е подаден от бивш кандидат за кмет от БСП, който Ради Минчев е победил”, заяви за „Здравей, България” Йордан Иванов от ДСБ в Перущица.

По темата

Повод за изказването му стана арестът на кмета на Перущица Ради Минчев. До него се стига, след като общинският съветник от БСП Георги Злачев е подал два сигнала за финансови злоупотреби от страна на градоначалника. Единият е, че е подарил 10 тона желязо за 5000 лева на строителната фирма, ремонтирала Историческия музей. Вместо парите да отидат в общинската хазна, са преведени по сметката на частното дружество.

„Той обясни, че е дал на фирмата, която прави ремонта на музея, да я предадат те, за да вземат парите, защото се появили някакви непредвидени работи”, обясни общинският съветник Георги Злачев.

„Кметът е арестуван за длъжностни престъпления. Има вписани фалшиви договори за надзор, което е нарушение на Закона за обществените поръчки. Това е една част от нарушенията, които е направил”, коментира Атанас Ташев, бивш зам.-кмет на община Перущица.

Злачев, който три пъти е кандадатствал за кмет на Перущица и не е избран, е подал и втори сигнал срещу кмета за договор с фирма, която трябвало да подготви кандидатура по проект.

„Той беше подписал, че около 60 000 - 62 000 трябваше да плати Община Перущица на фирмата. От разплащателната фирма бяха отпуснати около 30 000 и той натовари общината с около 20 000 лева отгоре”, коментира общинският съветник Злачев.

Срещу кмета на Перущица „Икономическа полиция” води и друго разследване, че е ощетил общината с 30 000 лева при строителството на многофункционалната спортна зала, която е изградена преди месеци за 6 милиона лева европейски пари. Заедно с кмета са арестувани и петима негови служители.