56-годишният богаташ се чуди дали някога ще успее да осъществи мечтата си да учи в университет

Китайският милионер Лян Ши се яви за 27-и път на матура в Китай и се провали. Сега 56-годишният богаташ се чуди дали някога ще успее да осъществи мечтата си да влезе в университета в Съчуан, предаде БТА.

Лян Ши може да се гордее със социалния си успех, тъй като е започнал кариерата си като черноработник във фабрика, а след това е основал собствена компания за строителни материали, която процъфтява и го прави милионер. Но той така и не е издържал матурата, което би му позволило да учи в престижния университет в югозападната китайска провинция, където живее.

След като не успява да се справи с изпита за първи път на 16-годишна възраст, той се явява още 26 пъти през годините. Всеки път прекарва по 12 часа на ден в четене на учебници, без да пие, без да се разсейва и дори, без да играе на маджонг - любимата му игра.
    
След поредния неуспех бизнесменът заяви: "Не мислех, че ще изкарам достатъчно точки, за да вляза в университета в Съчуан. Но не очаквах, че резултатът ми няма да ми позволи да вляза в нито един университет, дори и в тези с най-нисък рейтинг".

"Може би няма смисъл да опитвам отново. Работих наистина усърдно всеки ден и пак не се получи", споделя милионерът. Но допълва, че ако се откаже, ще съжалява до края на живота си, защото у него ще остане съмнението, че е можело да изкара изпита.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Габриела Големанска, БТА