Той е криминално проявен

Задържаха 27-годишен мъж, извършил три грабежа в игрални зали в Сливен. Той е заловен при спецакция. Извършителят е бил маскиран и е използвал преправен газов пистолет. От трите грабежа той е успял да вземе общо около 2100 лева.

Засилено е полицейското присъствие в обекти с 24-часов режим на работа в целия град. В резултат на предприетите незабавни действия около 03.00 часа тази сутрин полицейските служители задържат извършителя при опит за нов грабеж, също в игрална зала.

Задържаха мъж за въоръжен грабеж в игрална зала в Шумен

В близост до мястото на задържането са намерени маска, ръкавици и оръжие. Мъжът е криминално проявен. Задържан е за 24 часа. Той може да получи до 10 години лишаване от свобода.

„Установено е, че се касае за криминално проявено лице, което е осъдено веднъж вече за грабеж. Това деяние е извършено в изпитателния срок на предходната присъда. Установено е още, че при грабежа е използвана сила, както и заплахи. Той е бил маскиран с ръкавици и с оръжие. Упражнил е физическо насилие по отношение на две от пострадалите лица”, заяви прокурорът Христина Блецова.