"Да бъдеш в Кан, означава, че си създал наистина качествен и смислен проект", каза актьорът

След огромния успех на екранизацията на „Тримата мускетари“, създателите ѝ не закъсняха и с филм, базиран на литературния шедьовър на Александър Дюма – „Граф Монте Кристо“. Това е приключенска история за справедливостта и отмъщението, която поставя философски въпроси, изследвайки най-мрачните късчета на човешката душа. Премиерата на мащабната френска продукция се състоя на филмовия фестивал в Кан, където предизвика истински фурор с 12-минутни овации. Начело на звездния екип застава Пиер Нине, известен с образа на модния дизайнер Ив Сен Лоран. Срещаме ви ексклузивно с един от най-успешните френски актьори на нашето съвремие. 

Само пред NOVA: Интервю с режисьора Кен Лоуч за новия му филм "Старият дъб"

„Изключително горд съм! Буквално подскочих до тавана от радост когато разбрах, че филмът е избран в официалната селекция на фестивала в Кан. Всички от екипа бяхме много щастливи! За нас е огромна чест да го покажем на хората, които обичат киното
на професионалистите от филмовата индустрия, но най-вече на публиката в Кан, която се потопи за няколко часа в това вълнуващо приключение. Да бъдеш в Кан, означава, че си създал наистина качествен и смислен проект, който е оценен от истински професионалисти. Супер щастлив съм всеки път когато идвам тук. Миналата година участвах в паралелната селекция „Кензен” с филм на Мишел Гондри и беше страхотно. Продължавам да трупам нови спомени и знам, че и сега всичко ще е невероятно”, каза Пиер Нине. 

„Това е един филм, който ни кара да се замислим, до каква степен можем да бъдем или да не бъдем подчинени на правилата в едно общество и в един момент да си кажем, че сме се превърнали в божества. Засягаме много теми актуални и днес – започваме с невинността, след това страданието, както физическо, така и психологическо и накрая - отмъщение, мания, чудовищност - когато спрем да бъдем справедливи, се превръщаме в чудовища”, каза Нине за своя герой.

 Цялото интервю гледайте във видеото. 

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!