Демократите и републиканците в Сената се договориха по темата

Вторият процес по импийчмънт на Доналд Тръмп ще започне другия месец. За това са се договорили демократите и републиканците в Сената.

Втори импийчмънт за Тръмп заради подбуждане към безредици в Капитолия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Камарата на представителите ще изпрати обвинението за подстрекаване към бунт на Сената в понеделник. Но дебатите няма да започнат преди 8 февруари, което ще позволи на адвокатите на бившия американски президент да подготвят защитата си.

Мандатът на Тръмп приключи в понеделник и той замина от Вашингтон, като пропусна церемонията по встъпване в длъжност на новия държавен глава Джо Байдън.

В ПЪРВИЯ ДЕН: Джо Байдън отмени редица политики на Тръмп

„Бунтът на шести януари в Капитолия, иницииран от Доналд Тръмп, е ден, който никой от нас никога няма да забрави. Всички ние искаме да оставим зад гърба си тази ужасна глава от историята на страната ни, но единството ще дойде, само ако има истина и отговорност”, посочи сенаторът от Демократическата партия Чък Шумър.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.